به گزارش ميراث آريا (CHTN) به نقل از روابط عمومي سازمان ميراث فرهنگي، گردشگري و صنايع دستي خراسان رضوي استاد ادبيات و زبان فارسي کشور افزود: به هر روي برگزاري اين همايش ها مي تواند چهره هاي نامدار ادب و فرهنگ ايران را بيش از پيش به ايرانيان و جهانيان بشناساند و در اين روزگار که روزگار دروغ و پديده ربايش سخنور است نياز داريم هر چه بيشتر ادب و فرهنگ خود را با بهره جويي از فناوري رسانه اي به جهانيان بشناسانيم.

وي اضافه کرد: رودکي در همه گونه ها و کالبد هاي شعر پارسي به چيرگي و به استادي شاهکارهايي از خود به يادگار نهاده است، از اين روي او را به درستي پدر سخن پارسي مي ناميم.

کزازي اظهار داشت: يکي ديگر از ويژگي هاي برجسته در رودکي اين است که او تنها سخنور نبوده و با خنيا و موسيقي هم آشنايي داشته و گاهي سروده هاي خود را به آواز مي خوانده است.

وي تصريح کرد: از اين روي زيست نامه نويسان گاهي او را آدم الشعرا ناميده اند و خواسته اند بدين گونه روشن کنند که ارج و ارزش رودکي در سخن پارسي همانند ارج و منزلت پيامبران در عالم آدميت است.

وي با اشاره به شهرت جهاني رودکي گفت: رودکي در همه سرزمين هاي ايراني و پارسي زبان سخنوري بسيار پر آوازه و گرامي است، از سوي ديگر ايران شناسان و پژوهندگان با سخنور نامدار ايراني به نيکي آشنا هستند، به ويژه رودکي را در کشورهايي که زبانشان پارسي است بزرگ مي دارند.

اين استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: رودکي در تاجيکستان يکي از بلند پايه ترين چهره هاي فرهنگي شمرده مي شود و در روزگار پديده ربايش سخنوران، کشورهايي مي توانند برآن بيافتند که رودکي چهره اي والا از آن کشورهاست اما به هرحال روزگاري در جغرافياي ايران بوده و امروز يکي از فرزندان برومند ايران زمين است، زيرا اين بخش بندي هاي جغرافيايي پديده اي است که در روزگار رودکي روايي نداشته است./106

انتهای پیام/

کد خبر 1387100136